Følg Schneider Electric Norge

Vil lære unge om energi og miljø - Schneider Electric ny strategisk partner for INSPIRIA

Pressemelding   •   okt 12, 2015 09:00 CEST

INSPIRIA science center i Sarpsborg har nå fått med seg Schneider Electric som ny partner. Schneider Electric skal bidra med kompetanse, nye løsninger og penger. Målet er å vise den oppvoksende generasjonen smartere bruk av energi.

- Det er en fjær i hatten for oss at et så stort selskap som Schneider Electric vil både støtte oss og etablere seg hos oss. Det viser at det vi gjør mot skoler og allmenheten, har appell utover Østfold, og det skal vi være stolte av, sier Geir Endregard, direktør på INSPIRIA.

Schneider Electric er et verdensomspennende selskap med virksomhet i over 100 land og over 170.000 ansatte verden over. I Norge har selskapet 550 ansatte og hovedkontor i Oslo. I tillegg til å være INSPIRIA-partner med økonomisk bidrag til vitensenterets tilbud til skoler og publikum, har Schneider Electric etablert seg med kontorer i INSPIRIA-bygget samt bistår INSPIRIA med å optimalisere energibruken og inneklimaet i bygget.

Tre års avtale

Rett før sommeren signerte Schneider Electric en partneravtale som medfører en årlig støtte på 250.000 kroner over tre år. De overordnede målsettingene er å øke interessen for realfag og teknologiske fag, redusere frafallet i videregående skole og øke kunnskapen om energi og miljø. Avtalen kommer i tillegg til arbeidet med å optimalisere bygget energimessig.

- Samarbeidet med Schneider Electric startet for halvannet år siden med at de bistår oss konkret med optimalisering av energibruken og inneklimaet i bygget vårt. Det dreier seg om både en teknisk oppgradering og faglig support, og alt finansieres over energien vi sparer. En utmerket løsning for oss i vår økonomiske situasjon, sier Endregard.

Skaper eksempelbygg

Schneider Electric er en av verdens største leverandører av systemer for enerighåndtering og automasjon og jobber aktivt med eiere av bygg, industrier og myndigheter verden over for mer energieffektiv drift og bedre inneklima. Det er denne kompetansen som nå kommer INSPIRIA til gode. Begge parter ser på samarbeidet som strategisk viktig for å kunne demonstrere nye teknologiske muligheter for norske bygg og brukere.

- Vi mener det er avgjørende for norske teknologibedrifters suksess i fremtiden at vi også bidrar til å støtte positive tiltak mot skolene og allmenheten. Det å ha et partnerskap med et av landets vitensentre er en utmerket måte å bidra til økt interesse for realfag og teknologi på, og er naturlig del av vårt samfunnsengasjement, sier Fredrik Lundh, VP Buildings Business - Energy & Sustainability i Schneider Electric.

«The Internet of Things» i praksis

- Ny teknologi forandrer verden raskere og mer dramatisk enn tidligere. Dette gjelder ikke minst innen energieffektivisering. Det er mye fokus på «the Internet of things» og at sammenkobling av smarte, nettilkoblede systemer kan gi økt bærekraft. I Schneider Electric er det kjernen i mye av det vi holder på med. Sammen med INSPIRIA kan vi vise hva dette i praksis betyr for oss som enkeltindivider og samfunn, sier Fredrik Lundh.

For ytterligere informasjon:
Fredrik Lundh, VP Buildings -  VP Buildings - Energy & Sustanability,
mobil: 98262200
fredrik.lundh@schneider-electric.com

Om INSPIRIA
INSPIRIA science center er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter i Sarpsborg innen matematikk, naturvitenskap og teknologi hvor de besøkende lærer ved å eksperimentere selv. I et vitensenter kan barn og voksne utforske fenomener knyttet til natur, miljø, helse og teknologi gjennom egen aktivitet og i samarbeid med andre.

Schneider Electric – Life Is On

Schneider Electric er den globale lederen innen energihåndtering og automatisering og hadde i 2014 en omsetning på 25 milliarder euro. Våre 170 000 medarbeidere betjener kunder i over 100 land. Vi hjelper dem å håndtere energi og prosesser på en sikker, pålitelig, effektiv og bærekraftig måte. Fra den enkleste bryteren til komplekse operative systemer skal vår teknologi, programvare og servicetjenester forbedre måten kundene våre styrer og automatiserer virksomhetene sine på. Vår nettilkoblede teknologi preger industrien, forandrer byer og beriker liv.
I Schneider Electric kaller vi det Life Is On.

www.schneider-electric.com/no.

Følg oss på sosiale medier:
På Twitter: @energieffektiv
På Facebook
På LinkedIn
Google+
På YouTube
På SE TV
Schneider Electric-blogg