Gå videre til innhold
Rotete og uoversiktlig serverrom? Et mikrodatasenter fra APC by Schneider Electric er løsningen!
Rotete og uoversiktlig serverrom? Et mikrodatasenter fra APC by Schneider Electric er løsningen!

Pressemelding -

Trangt, rotete og varmt serverrom? Vurder et mikrodatasenter!

Med stadig flere sammenkoblede dingser og apper er båndbredde, latens (forsinkelse) og prosesshastighet en betydelig utfordring for enhver bedrift. Det er vanskelig å holde tritt med konkurrentene når IT-utstyret ditt ikke klarer å gjøre det. Kanskje er det på tide å vurdere et mikrodatasenter?

IoT-tidens utfordringerUtfordringen er større nå som enda flere enheter sammenkobles, spesielt med tanke på maskin til maskin-kommunikasjon (M2M), IIoT (Industrial Internet of Things), Augmented Reality (utvidet virkelighet) og smarte biler.

Salget av wearables, «teknologi du kan kle på deg», vil ligge rundt 123 millioner enheter i 2018, ifølge Statista.com. Det er nesten tre ganger så mye som i 2015, og vil sannsynligvis øke enda mer de neste årene.

Den stadig økende datamengden som må behandles og analyseres i sanntid, endrer datasentermarkedet og teknologiene knyttet til det. Bedrifter ser nå etter nye måter å utvide sin digitale infrastruktur på, mest mulig økonomisk. Dette har ført til oppblomstringen av edge computing-plattformer som bringer databehandlingsoppgavene nærmere mobiltelefoner, nettbrett og sensorer.

Hvorfor et mikrodatasenter?
- I bransjer hvor det er behov for å dele og analysere en økende datamengde, som i detaljhandelen, industrien og i telekom-bransjen, gir et mikrodatasenter mye mening. Det dreier seg i all hovedsak om et plug and play-datasenter som er ideelt for å skape private nettskyer og konvergerte IT-systemer, sier Arild Bjørkedal, salgsdirektør i Schneider Electrics IT-divisjon i Norge.

- Hvis du ønsker å redusere forsinkelsen, øke kapasiteten raskt, sikre den løpende administrasjonen eller øke påliteligheten gjennom standardisering og fabrikktesting, bør du sterkt vurdere et mikrodatasenter. Som bonus kan du minimere IT-installasjons- og driftskostnader og redusere energiforbruket betydelig, sier han.

Hvordan fungerer det? 
Et mikrodatasenter er et selvstendig databehandlingsmiljø, som omfatter alt fra nødvendig strømforsyning og kjøling til sikkerhet og tilhørende administrasjonsverktøy. Det inkluderer all lagring, databehandling og nettverk som er nødvendig for å kjøre applikasjoner.

Å skape mikrodatasentre er noe selskaper har gjort i årevis, men ofte på en ad hoc måte. Ved å samarbeide med leverandører og skape en konsistent og standardisert arkitektur, kan bedrifter gjenvinne kontrollen over disse kritiske eiendelene. Dermed øker også muligheten til raskt å introdusere nettstedspesifikke tjenester, samtidig som risikoen og driftskostnadene reduseres og servicenivåene blir bedre, ifølge Gartner.

NetShelter CX fra APC by Schneider Electric er lydtette miniserverrom perfekt for små kontorer!
NetShelter CX fra APC by Schneider Electric er lydtette miniserverrom perfekt for små kontorer! 

Trange og varme serverrom
IT-installasjoner hos små bedrifter eller avdelinger blir gjerne henvist til små, begrensede rom eller til og med skap, og er ofte plassert i kontoretasjene. Serverrom er ofte trange, rotete og ikke sikre med hensyn til tilgang. Det er ofte et virvar av ledninger, og temperaturen er for høy.

Mange bedrifter er avhengig av god og pålitelig IT-infrastruktur. Om restarten av systemet skjer for tregt vil det føre til nedetid og større konsekvenser.

Skreddersydde, plug and play-datasentre
Å gå til innkjøp av et mikrodatasenter fra APC by Schneider Electric vil løse problemene. APC-mikrodatasentre leveres som prefabrikkerte, selvstendige og sikre enheter. De har alt av nødvendig strømkapasitet, kjølings- og sikkerhetsfunksjoner, samt DCIM (infrastrukturadministrasjon for datasentre). De passer bedrifter i alle størrelser og samlokaliseringsaktører, og de blir skreddersydd, montert og testet i et Schneider Electric-anlegg.

I veiledningen Practical Options for Deploying Small Server Rooms and Micro Data Centers kan du lese praktiske tips om forbedringer du kan gjøre i små serverrom med tanke på strøm, kjøling, serverskap, sikkerhet, overvåkning og belysning.

Mikrodatasentre fra APC by Schneider Electric leveres som prefabrikkerte, selvstendige og sikre enheter.
Mikrodatasentre fra APC by Schneider Electric leveres som prefabrikkerte, selvstendige og sikre enheter.

Emner


Schneider Electric – Life Is On

Schneider Electric er en ledende spesialist innen digital utvikling av energistyring og automasjon i boliger, bygninger, datasentre, infrastruktur og industri.

Med global tilstedeværelse i mer enn 100 land er Schneider Electric den ledende aktøren innen energistyring - mellomspenning, lavspenning, sikker strømforsyning og automasjonssystemer. Vi tilbyr integrerte løsninger som sikrer effektivitet ved å kombinere energi, automatisering og programvare. Med vår åpne plattform samarbeider vi med et stort nettverk av partnere, systemintegratorer og utviklere i vårt verdensomspennende økosystem. Dette for å levere det beste innen sanntidskontroll og operativ effektivitet. Vi tror at dyktige medarbeidere og partnere gjør Schneider Electric til et fremragende selskap. Vi tror også at vår forpliktelse til innovasjon, mangfold og bærekraft sikrer at «Life is On», overalt, for alle og i hvert øyeblikk. 

www.schneider-electric.no.

Følg oss på sosiale medier:
På Twitter: @energieffektiv
Facebook:
LinkedIn
Google+
YouTube
SE TV
Schneider Electric-blogg

Kontakter

Jonas Normann

Jonas Normann

Pressekontakt VP Marketing & Operation +47 93421687