Gå videre til innhold
Johan Castberg oljeproduksjonsskip. Bilde: Statoil.
Johan Castberg oljeproduksjonsskip. Bilde: Statoil.

Pressemelding -

Trafoleveranse til Statoils Johan Castberg-felt

Schneider Electric følger opp suksessen fra Johan Sverdrup-feltet ved å vinne en kontrakt knyttet til Statoils neste store prosjekt; Johan Castberg. Oppdraget går ut på å levere ni trafoer til et oljeproduksjonsskip i september 2018.

Teknologi for tøffe miljøer
Skipet skal operere i Johan Castberg-feltet i Barentshavet, 240 kilometer nordvest for Hammerfest. Skroget bygges hos Sembcorp Marine Rigs & Floaters Pte. Ltd i Singapore, der trafoene vil bli installert. Topside-design og subsea-system blir levert av Aker Solutions.

Schneider Electrics trafoer tar i bruk vel utprøvd, stabil teknologi som leverer i tøffe miljøer, og med denne kontrakten befester selskapet sin posisjon i markedet for denne type utstyr.

Effektiv energidistribusjon
Lars Torstveit, leder for Schneider Electrics olje og gass-segment, kommenterer: ─ Vi er stolte over å nok en gang bli valgt av Statoil. Vi vil som alltid jobbe for å levere på tid og kvalitet. Vi i Schneider Electric gleder oss over å kunne bidra med effektiv energidistribusjon til norsk oljevirksomhet!

Oljefeltprosjekt med stor betydning
Johan Castberg-prosjektet er et partnerskap mellom Statoil (50%), Eni (30%) og Petoro (20%), og skal etter planen være klart til 2022. Fra perioden 2019 til og med 2024 er det planlagt å borre 30 oljebrønner i feltet. Johan Castberg-feltet er den neste store utviklingen på den norske kontinentalsokkelen. Prosjektet er viktig for fremtidig infrastruktur i Barentshavet, og vil også skape ringvirkninger for hele Nord-Norge.


Kontaktperson: Lars Torstveit, leder, Olje & Gass. M: +47 99272154, E: lars.torstveit@schneider-electric.com.
Pressekontakt: Ingunn S. Kristiansen, Marketing Communication Manager. M: +47 95 77 23 45.
E: ingunn.kristiansen@schneider-electric.com

Emner

Kategorier


Schneider Electric – Life Is On

Schneider Electric er en ledende spesialist innen digital utvikling av energistyring og automasjon i boliger, bygninger, datasentre, infrastruktur og industri.

Med global tilstedeværelse i mer enn 100 land er Schneider Electric den ledende aktøren innen energistyring - mellomspenning, lavspenning, sikker strømforsyning og automasjonssystemer. Vi tilbyr integrerte løsninger som sikrer effektivitet ved å kombinere energi, automatisering og programvare. Med vår åpne plattform samarbeider vi med et stort nettverk av partnere, systemintegratorer og utviklere i vårt verdensomspennende økosystem. Dette for å levere det beste innen sanntidskontroll og operativ effektivitet. Vi tror at dyktige medarbeidere og partnere gjør Schneider Electric til et fremragende selskap. Vi tror også at vår forpliktelse til innovasjon, mangfold og bærekraft sikrer at «Life is On», overalt, for alle og i hvert øyeblikk. 

www.schneider-electric.no.

Følg oss på sosiale medier:
På Twitter: @energieffektiv
Facebook:
LinkedIn
Google+
YouTube
SE TV
Schneider Electric-blogg

Kontakter

Jonas Normann

Jonas Normann

Pressekontakt VP Marketing & Operation +47 93421687