Gå videre til innhold
Sluttleveranse fra Schneider Electric for det teknologisk innovative subsea kompressor-prosjektet på Åsgard-feltet

Pressemelding -

Sluttleveranse fra Schneider Electric for det teknologisk innovative subsea kompressor-prosjektet på Åsgard-feltet

Oslo, 17. januar 2014: Schneider Electric leverte nylig etter planen de tre enhetene for energidistribusjon og -kontroll (Control Power Distribution Units, CPDU) på undervannskompressor-stasjonen på Åsgard-feltet. To enheter vil installeres på havbunnsrammen, mens den tredje vil være tilgjengelig som en reserve. CPDU-ene på Åsgard vil føre kraft til verdens første undervannsstasjon for gasskompresjon.

Schneider Electric vant denne kontrakten i juni 2011 fra Aker Solutions. Prosjektet gikk ut på å prosjektere og installere undervanns-CPDU-ene for kompressorstasjonen som ligger på havbunnen til Åsgard-feltet. Feltet ligger på Haltenbanken i Norskehavet rundt 200 kilometer utenfor kysten av Nord-Trøndelag på dybder fra 240 til 310 meter. Åsgard er blant de største feltene på den norske delen av kontinentalsokkelen med totalt 52 brønner. Feltet driftes av Statoil med partnere som ENI, Exxon Mobil, Petoro og Total.

CPDU-løsningen omfattet prosjektering og montering i tillegg til spesifikke studier om tilgjengelighet, termisk og mekanisk driftssikkerhet samt elektromagnetisk kompatibilitet. Dette, i tillegg til prosjekteringen, står for en betydelig del av kontraktsbeløpet.

Utvalget av elektroniske komponenter var viktig. Hver komponent må bestå det strenge teknologiske kvalifikasjonsprogram i henhold til ISO 13628-6-standarden om kontrollsystemer for undervannsproduksjon. ISO-standarder forutsetter sjokk-, vibrasjons- og temperaturtesting.

I 2012 ble alt utstyr til CPDU-ene kvalifisert innen tidsfrist. Den vellykkede testingen var forutsetningen for å starte produksjonen av den første enheten.

Det tok to års konseptuelt og detaljert teknisk arbeid for å skape denne innovative løsningen. De tre CPDU-ene ble produsert i Frankrike med 100 % sporbarhet på hele produksjonsprosessen.

De er nå blitt levert til Aker Solutions’ anlegg i Egersund, hvor integreringen av det mekaniske, elektriske og automatiseringsdelen samt sluttester av den komplette subsea-enheten har funnet sted i samarbeid med Aker Solutions.

Subsea kompressor-stasjonen på Åsgard feltet fikk ONS 2012s innovasjonspris. Prosjektet styres av Statoil og undervannsstasjonen er prosjektert og bygget av Aker Solutions Norge.

For ytterligere informasjon:
Lars Torstveit, Sales Manager Oil&Gas and Marine Schneider Electric Norge, tlf. 99 27 21 54

lars.torstveit@schneider-electric.com


Emner

Tags


Schneider Electric: Make the Most of Your Energy

Schneider Electric er en global spesialist innen energistyring, og leverer helhetlige løsninger innen elektrisk distribusjon og installasjon, automasjon for industri, bygg og boliger, sikker strømforsyning og kjølesystemer, samt sikkerhetsløsninger. Selskapet har virksomhet i mer enn 100 land, og hadde totalt en omsetning på 24 milliarder euro i 2012. Schneider Electric har mer enn 140 000 ansatte som fokuserer på å gjøre energi sikker, pålitelig, effektiv og grønn: Make the most of your energy. www.schneider-electric.com/no

Pressekontakt

Jonas Normann

Jonas Normann

Pressekontakt VP Marketing & Operation +47 93421687
Karoline Nystrøm

Karoline Nystrøm

Pressekontakt Country President +47 98234894

Relatert materiale