Gå videre til innhold
Schneider Electric inngår datasenteravtale med Green Mountain på Rjukan

Pressemelding -

Schneider Electric inngår datasenteravtale med Green Mountain på Rjukan

Oslo, 17. februar 2014: Schneider Electric Norge har inngått avtale om totalentreprise for de tekniske løsningene til Green Mountains datasenter på Rjukan. Green Mountain er eid av Smedvig og har base på Rennesøy i Rogaland. De har valgt Rjukan for å bygge sitt andre datasenter i sin datasentersatsing. Ordren har en verdi på minimum MNOK 50.

Datasenteret på Rjukan etableres i tillegg til Green Mountains eksisterende senter i det tidligere høysikkerhets Nato-anlegget på Rennesøy i Rogaland.

- Avtalen er vår første virkelige turnkey-ordre på et datasenter og er et godt bevis på at gode leveranser fører til flere og større leveranser, uttaler Arild Bjørkedal, VP End Users i Schneider Electric Norge.

Green Mountain planlegger å foreta investeringer på nærmere 600 millioner kroner på Rjukan i løpet av de neste årene og senteret skal være operativt allerede i mai 2014. Første byggetrinn er allerede igangsatt.

- Ordren er et gjennombrudd for Schneider Electric i Norge som totalleverandør av nøkkelferdige datasentre. Vårt nylig gjennomførte oppkjøp av selskapet AST Modular har gjort at vi er i bedre stand til å levere flere modulære løsninger i tiden fremover, sier Bjørkedal

AST Modular, som har hovedkontor i Barcelona, er en leder innen prefabrikkerte datasentre med lang erfaring samt ingeniør- og produksjonsekspertise på globalt nivå. Selskapet tilbyr en omfattende portefølje av prefabrikkerte datasentermoduler, tjenester, produksjonskompetanse og teknisk prosjekteringssupport. Med oppdrag i over 30 land, har AST Modular ferdigstilt 450 vellykkede datasenterprosjekter verden over. AST Modular er kjent som en innovatør i markedet, og har gjennom flere generasjoner kontinuerlig utviklet og forbedret sine løsninger.

- Utviklingen innenfor cloud og co-location har skapt et behov for mye kortere tidsfrister for etablering av datasentre. De modulære løsningene fra AST bidrar til å redusere ”time to market”, samtidig som kunden får et allerede gjennomprøvd og sikkert system, avslutter Bjørkedal

For ytterligere informasjon:
Arild Bjørkedal, VP End User & IT Business, Schneider Electric Norge, tlf. 90 10 08 45  

arild.bjorkedal@schneider-electric.com


Emner

Kategorier


Schneider Electric: Make the Most of Your Energy

Schneider Electric er en global spesialist innen energistyring, og leverer helhetlige løsninger innen elektrisk distribusjon og installasjon, automasjon for industri, bygg og boliger, sikker strømforsyning og kjølesystemer, samt sikkerhetsløsninger. Selskapet har virksomhet i mer enn 100 land, og hadde totalt en omsetning på 24 milliarder euro i 2012. Schneider Electric har mer enn 140 000 ansatte som fokuserer på å gjøre energi sikker, pålitelig, effektiv og grønn: Make the most of your energy. www.schneider-electric.com/no

Kontakter

Jonas Normann

Jonas Normann

Pressekontakt VP Marketing & Operation +47 93421687