Gå videre til innhold
Schneider Electric inne på Topp 10-listen over bærekraftige konsern

Pressemelding -

Schneider Electric inne på Topp 10-listen over bærekraftige konsern

Schneider Electrics strategi for bærekraftig utvikling får anerkjennelse for tredje året på rad. Konsernet klatrer på Corporate Knights-rangering opp fra 13. til 10. plass over verdens mest bærekraftige konsern – og er igjen best i sin bransje!

For tredje året på rad er Schneider Electric rangert blant de 100 mest bærekraftige selskapene i verden av Corporate Knights, et kanadisk magasin for grønn kapitalisme. Nyheten ble offentliggjort på Davos World Economic Forum i Sveits.

4000 selskaper fra hele verden blir vurdert

«Global 100» er en rangering hvor 4000 selskaper med markedsverdi på over to milliarder USD blir satt under lupen. 100 av disse selskapene blir plukket ut på bakgrunn av deres sterke finansielle situasjon, og disse blir så vurdert ut fra hvor bærekraftig produktene, driften og virksomheten er. Rangeringen baserer seg hovedsakelig på data fra det amerikanske nyhets- og markedsdatabyrået Bloomberg og delvis på data samlet inn direkte fra de 350 største aksjeselskapene i verden.

Topp 10-plasseringen en stor oppmuntring

- Schneider Electric tar nok et steg opp på «Global 100»-rangeringen, sier Jean-Pascal Tricoire, formann og CEO i Schneider Electric.
- Det å være inne på Topp 10-listen totalt, og den beste i vår bransje, er en stor oppmuntring og et sterkt incentiv om å forsterke vårt engasjement innen bærekraft, sier Tricoire. 

Regelmessige målinger av bærekraftige tiltak

Siden 2005 har Schneider Electric målt og offentliggjort fremdriften i en kvartalsrapport om bærekraft som kalles «Planet & Society Barometer». Barometeret omfatter 14 indikatorer innen tre ulike fokusområder som er relatert til konsernets strategi for bærekraftig utvikling: økonomi, miljø og samfunn. Verktøyet evaluerer og visualiserer Schneider Electrics tiltak for bærekraftig utvikling regelmessig. Resultatene deles med konsernets interessenter.

I tillegg har Schnedier Electric en aktiv rangeringsstrategi i de viktigste bærekraftindeksene, som CDP (Carbon Disclosure Project) og DJSI (Dow Jones Sustainability Index), i tillegg til den årlige Corporate Knights-rangenringen.


Emner

Kategorier


Schneider Electric: Make the Most of Your Energy

Schneider Electric er en global spesialist innen energistyring, og leverer helhetlige løsninger innen elektrisk distribusjon og installasjon, automasjon for industri, bygg og boliger, sikker strømforsyning og kjølesystemer, samt sikkerhetsløsninger. Selskapet har virksomhet i mer enn 100 land, og hadde totalt en omsetning på 24 milliarder euro i 2012. Schneider Electric har mer enn 140 000 ansatte som fokuserer på å gjøre energi sikker, pålitelig, effektiv og grønn: Make the most of your energy. www.schneider-electric.com/no

Kontakter

Jonas Normann

Jonas Normann

Pressekontakt VP Marketing & Operation +47 93421687