Gå videre til innhold
Schneider Electric blir med på HeForShe IMPACT 10x10x10-programmet

Pressemelding -

Schneider Electric blir med på HeForShe IMPACT 10x10x10-programmet

Schneider Electric har blitt valgt av UN Women som ett av ti selskaper til en såkalt HeForShe IMPACT 10x10x10-pilotgruppe.

Beslutningen følger tildelingen av Leadership Award 2015 til Schneider Electric for konsernets tiltak for å fremme likestilling av kjønn – i tråd med prinsippene for kvinners selvstendighet, Women's Empowerment Principles (WEP) støttet av UN Women og Global Compact.

HeForShe (www.heforshe.org) er en solidaritetsbevegelse initiert av UN Women for å fremme likestilling av kjønn. HeForShe oppfordrer menn til å støtte endring som fremmer mangfold og kvinnerettigheter og har målsettingen å mobilisere en milliard menn over hele verden innen utgangen av juli 2015 slik at de bidrar til å utforme bærekraftige endringsprogrammer for likestilling av kjønn.

Vil akselerere likestillingsprosesser

HeForShe ble lansert 20. september 2014 med en kampanje som opprinnelig var rettet mot enkeltindivider. UN Women ønsker med dette nye initiativet, IMPACT 10x10x10, å få fart i bevegelsen. Prosjektet involverer en pilotgruppe bestående av 10 regjeringer, 10 selskap og 10 universiteter fra hele verden. Embetsmenn, samfunnsorganisasjoner, universiteter og skoler forplikter seg til å konkret forsvare, måle og promotere likestilling. IMPACT 10x10x10 utgjør også et grunnlag for å oppmuntre et nytt publikum og private organisasjoner til å bli en del av HeForShe-prosjektet.

Blant virksomhetene som allerede er medlemmer i IMPACT 10x10x10-pilotgruppen finner man flere kjente universiteter i hele verden, blant annet Georgetown (USA) og Oxford (Storbritannia); flere regjeringer er med, blant annet Japan, Sverige, Island, samt ulike store bedrifter som PricewaterhouseCoopers, Unilever og – siden 19. juni 2015 - også Schneider Electric. Her kan du se detaljer om prosjektdeltakerne.

Viktig prosjekt også for Schneider Electric Norge

- Vår ambisjon er å bli et av selskapene med størst mangfold. I Schneider Electric setter vi pris på forskjeller og tilbyr samme muligheter til alle overalt i verden.

- Vi tror at team med mangfold er mer kreative, innovative og genererer bedre resultater. Når vårt mangfold internt speiler mangfoldet av beslutningstakere hos våre kunder, kan vi bli mer kundefokuserte.

- I kampen om de beste talentene i markedet vil vi stå sterkere når vi kan tilby et mangfold. Samtidig øker vårt marked ved rekruttering når vi inkluderer talenter med forskjellig bakgrunn av begge kjønn. Det å identifisere, tiltrekke og utvikle kvinnelige talenter er avgjørende i vår virksomhet og vil stå høyt på vår prioriteringsliste i årene som kommer.

- Ved å bli med og promotere HeForShe IMPACT 10x10x10-programmet, kan Schneider Electric sette fart på prosjektet internt i selskapet og samtidig bidra til noe positivt for samfunnet, sier Runar Hansesætre, Country President i Schneider Electric Norge.

Forplikter seg

Som medlem av HeForShe IMPACT 10x10x10, forplikter Schneider Electric seg til å oppnå følgende mål innen slutten av 2017:

  • Øke antall kvinner som blir nyansatt som ledere eller teknikere fra dagens 29 % til 40 % og øke antall kvinner i viktige posisjoner med 35 %.
  • Implementere en prosess som fører til likestilling av lønn på verdensnivå og som dekker 85 % av arbeidskraften i konsernet.
  • Involvere konsernlederne på globalt nivå og danne en styringsgruppe som fokuserer på dette programmet.

Om UN Women

UN Women er en enhet innen FN som fokuserer på likestilling av kjønn og kvinnenes selvstendighet. UN Women – en global støttespiller for kvinner og jenter – ble etablert for å akselerere prosessen som sikter på å ivareta kvinnenes behov i hele verden. For mer informasjon se www.unwomen.org. UN Women, 220 East 42nd Street, New York, NY 10017, New York. Tel: +1 646 781-4400. Fax: +1 646 781-4496.

Om HeForShe

HeForShe er en global solidaritetsbevegelse som oppfordrer menn og gutter til å gjøre noe konkret for å støtte likestilling av kjønn. Kampanjen styrker støtten til kvinners rettigheter som menneskerettigheter ved å verve menn som talsmenn for likestilling. For mer informasjon se på http://www.heforshe.org/

For ytterligere informasjon:
Runar Hansesætre, Country Manager, mobil: 994 17 410.

runar.hansesatre@schneider-electric.com

Emner

Tags


Schneider Electric: Make the Most of Your Energy

Som global spesialist på energistyring og automatisering, er Schneider Electric en verdensledende leverandør av integrerte løsninger innen flere markedssegmenter. Schneider Electric har kontorer i mer enn 100 land, og er markedsleder innen næringsbygg og boliger, industri og maskinbygging, e-verk og infrastruktur samt datasentre og nettverk. Med fokus på sikker, pålitelig, effektiv og grønn energi, oppnådde selskapet med over 170 000 medarbeidere en omsetning på 25 milliarder euro i 2014. Schneider Electric har et aktivt engasjement for å hjelpe mennesker og organisasjoner til økt energieffektivisering: ”Make the most of your energy”. www.schneider-electric.com/no

Pressekontakt

Jonas Normann

Jonas Normann

Pressekontakt VP Marketing & Operation +47 93421687
Karoline Nystrøm

Karoline Nystrøm

Pressekontakt Country President +47 98234894

Relatert materiale