Gå videre til innhold
Reduserer kjølekostnader i datasentre med opp til 40 %

Pressemelding -

Reduserer kjølekostnader i datasentre med opp til 40 %

Schneider Electric lanserer Data Center Operation: Cooling Optimize, som gjør eksisterende kjølesystemer for datasentre smartere, mer oversiktlige og energieffektive.
Den nye tilleggsmodulen til programvare-pakken StruxureWare for Data Centers reduserer energiforbruk og risiko knyttet til temperatursvingninger i kjølesystemer.

Oslo, 20. mai 2015. Schneider Electric, global spesialist på energistyring, lanserte i dag Data Center Operation: Cooling Optimize, en tilleggsmodul til sin programvare-pakke for drift av datasenterinfrastruktur (DCIM), StruxureWare for Data Centers. Modulen gjør eksisterende kjølesystemer for datasentre smartere i det den reduserer energibruk, driftskostnader og risiko for kjøleproblemer.

Grønne og pålitelige datasentre gir økt lønnsomhet

- De fleste kjølesystemene for datasentre er prosjektert slik at tilstrømningen av kald luft er kraftig nok for å nå anleggets varmeste racks. Dette fører til at hele anlegget blir overkjølt og dermed til betydelig energisløsing, sier Arild Bjørkedal, VP IT Business i Schneider Electric Norge.

- Datasenter-ansvarlige kan umulig forestille seg å redusere kjølemengden uten å risikere termisk nedetid. Mangel på informasjon om hvordan de skal gjøre dette på en sikker måte, er et hinder.

Sanntidsovervåking for prolemfri kjøling

Data Center Operation: Cooling Optimize gir muligheten til å forstå den komplekse luftstrømmen inne i anleggene, inkl. alle varmekilder og faktorene som påvirker kjølingen. Systemet registrerer ulike tiltak, som justeringen av tilstrømmende luftstemperatur eller installasjonen av tillegsutstyr samt flytting og endringer i IT-belastningen. Slik holder det datasenteret optimalt avkjølt hele tiden.

Med Cooling Optimize får driftspersonalet sanntidsovervåket helsetilstanden til datasenteret og kan dermed vurdere kjølingens påvirkning. På denne måten kan de forutsi og forebygge uheldige hendelser som overoppheting, hot spots og kapasitetsproblemer. Ved å hele tiden analysere bruken, kan man foutse fremtidige kapasitetskrav og dermed unngå overflødig kjøling.

Data Center Operation: Cooling Optimize automatiserer responsen til endringer i datasenterets miljø ved å redusere hot spots – hvor belastningskravet overstiger kjølingen - og forebygge energisløsing knyttet til overkjøling.

Vellykket pilotprosjekt

I et nylig pilotprosjekt ble systemet ettermontert av en stor Pacific Telco-datasenter-leverandør. Målet var å automatisk måle, analysere og overvåke kjøle-outputen for å tilfredsstille kravene til et dynamisk datasenter-miljø. Testen ble utført i ett rom, og brukeren var i stand til å slå av 13 rom-kjøleenheter etter at installasjonen og konfigurasjonen var avsluttet. Slik ble det gjennomsnittlig spart 37 % av energibruken kun i det første driftsåret. Investeringen ga god avkastning, derfor bestemte kunden seg for å installere Data Center Operation: Cooling Optimize i hele anlegget.

- Gjennom kombinasjonen av retrofitprogramvare som lærer på en smart måte, samt trådløse sensorer i datasenter-racks kan datasenter-ansvarlige raskt begynne å drifte sine anlegg på en måte som tilfredsstiller ASHRAE-retningslinjene for innløpstemperatur uten risiko for nedetid og uten investeringer i eksisterende kjølesystemer. Når systemet er i bruk, kan de være sikre på at de får 40 % lavere kjølekostnader, sier Bjørkedal.

Anerkjent programvare

For programvarepakken StruxureWare™ for Data Centers fikk Schneider Electric lederplassen i Gartner, Inc. sin første vurdering av Magic Quadrant for Data Center Infrastructure Management (DCIM) Tools i 2014. Gartner Magic Quadrant er en anerkjent kilde av konkurrentanalyser i IT-bransjen. Gartners rapporter byr på dybdeanalyse og visuelle oppsummeringer om trender og modenhet i markedet samt om bransjens viktigste aktører.

Med Schneider Electrics end-to-end DCIM-programvarepakke kan datasentre overvåke, drifte, analysere og effektivisere strømtilgang, kjøling, sikkerhet og energiforbruk.

Data Center Operation: Cooling Optimize leveres av Schneider Electric.
Klikk her for mer informasjon.


For ytterligere informasjon:

Arild Bjørkedal, VP Energy Business, Schneider Electric Norge, mobil: 90100 845

arild.bjorkedal@schneider-electric.com

Emner

Kategorier


Schneider Electric: Make the Most of Your Energy

Som global spesialist på energistyring og automatisering, er Schneider Electric en verdensledende leverandør av integrerte løsninger innen flere markedssegmenter. Schneider Electric har kontorer i mer enn 100 land, og er markedsleder innen næringsbygg og boliger, industri og maskinbygging, e-verk og infrastruktur samt datasentre og nettverk. Med fokus på sikker, pålitelig, effektiv og grønn energi, oppnådde selskapet med over 170 000 medarbeidere en omsetning på 25 milliarder euro i 2014. Schneider Electric har et aktivt engasjement for å hjelpe mennesker og organisasjoner til økt energieffektivisering: ”Make the most of your energy”. www.schneider-electric.com/no

Pressekontakt

Jonas Normann

Jonas Normann

Pressekontakt VP Marketing & Operation +47 93421687