Gå videre til innhold
Økt energieffektivitet gjennom automatisk lyskontroll

Pressemelding -

Økt energieffektivitet gjennom automatisk lyskontroll

Schneider Electric tilbyr nå en oppgradert serie bevegelses- og tilstedeværelses-detektorer. - Vi har videreutviklet sensoren i detektorene og lyttet til markedets behov for blant annet 0-10 volt og DALI-styring, sier Magne Rokke, produktsjef i Schneider Electric.

Vestby 27. august 2013: Bevegelses- og tilstedeværelsesdetektorer fra Schneider Electric sørger for automatisk lysstyring, noe som bidrar til å spare både energi og miljø, samt redusere kostnadene.
- Ved hjelp av disse nye produktene får vi en veldig konkurransedyktig portefølje i den velkjente Argus-serien, sier Magne Rokke.

Rett detektor på rett sted for optimal lysstyring

Å velge en passende detektor spiller en nøkkelrolle for å oppnå optimal lysstyring. Takket være en rekke innstillingsmuligheter, muliggjør produktene fra Schneider Electric optimal tilpasning til forholdene i rommet og krav til brukeren. For eksempel kan tiden til lyskilden er slått av igjen justeres trinnløst, fra 10 sekunder til 30 minutter. Det samme kan skumringsnivået (fra 10-1000 Lux). I tillegg til å velge en passende detektor bidrar også det å montere detektoren på rett sted til å øke energisparingen. Det må tas hensyn til at for eksempel glassvegger, stueplanter eller varmekilder kan ha en innvirkning på funksjonen.

Bevegelsesdetektor – komfort og sikkerhet utendørs

På utearealer tilbyr bevegelsesdetektorer komfort og sikkerhet i begrensede lysforhold. De gjør det mulig for folk å forlate et hjem eller kontor trygt når som helst på døgnet. Sømløs og energibesparende belysning av utendørsområder er oppnådd med en kombinasjon av bevegelsesdetektorer for hjørner og for frontpartiet av bygningen. Bevegelsesdetektorer er også effektive innendørs. Spesielt i rom som ikke brukes ofte eller bare brukes i korte perioder, for eksempel bøttekott, kjellere og lagerrom.

Tilstedeværelsesdetektor – godt egnet til rom som er mye i bruk

- I motsetning til bevegelsesdetektorer reagerer tilstedeværelsesdetektorer på selv de minste bevegelser og slår på og av lyset etter behov. Energisparingen skal ikke gå på bekostning av funksjon eller komfort, sier Rokke.

Tilstedeværelsesdetektorene har også to kanaler som kan styres hver for seg. Den første styrer lys avhengig av lysstyrkenivå, mens den andre styrer varme, aircondition og ventilasjon – uavhengig av lysnivå. Tilstedeværelsesdetektorer er derfor spesielt egnet til rom som er mye i bruk og med mye dagslys, som kontor, konferanserom, treningssentre, skoler og sykehus. Rekkevidden av tilstedeværelsesdetektorer kan utvides ved å koble sammen flere slaver til en master.

For ytterligere informasjon:

Magne Rokke, Product Manager WD, SAE mobil: 406 44 044.

magne.rokke@schneider-electric.com

Emner

Kategorier


Schneider Electric: Make the Most of Your Energy

Schneider Electric er en global spesialist innen energistyring, og leverer helhetlige løsninger innen elektrisk distribusjon og installasjon, automasjon for industri, bygg og boliger, sikker strømforsyning og kjølesystemer, samt sikkerhetsløsninger. Selskapet har virksomhet i mer enn 100 land, og hadde totalt en omsetning på 24 milliarder euro i 2012. Schneider Electric har mer enn 140 000 ansatte som fokuserer på å gjøre energi sikker, pålitelig, effektiv og grønn: Make the most of your energy. www.schneider-electric.com/no

Pressekontakt

Jonas Normann

Jonas Normann

Pressekontakt VP Marketing & Operation +47 93421687