Gå videre til innhold
Per Gjerløv formidler erfaringer med norskledede smartgridprosjekter på European Utility Week.
Per Gjerløv formidler erfaringer med norskledede smartgridprosjekter på European Utility Week.

Pressemelding -

Norskledede smartgridprosjekter i fokus på European Utility Week 2017

Norge er ett av landene i Europa som forsker på hvordan man best kan integrere fornybare kilder i strømnettet, utvikle businessmodeller for lokale energimarkeder og pilotere reelle sluttbrukerprosjekter med ekte «prosumere» involvert. Erfaringene fra norske smartgrid-pilotprosjekter vil også være i fokus på konferansen Eurpean Utility Week, som går av stabelen 3.-5. oktober 2017 i Amsterdam.

Fra Hvaler til Amsterdam
- Schneider Electric Norge har gleden av å være representert både på selskapets stand og på EUs felles utstillingsområde, forteller Per Gjerløw. Han vil dele sine erfaringer fra forskningsprosjektene i Horizon 2020/EMPOWER og INVADE. Gjerløw har nettopp koordinert leveransen av produkter og løsninger til mikrogridanlegget på Hvaler, Sandbakken Miljøstasjon. Dette er hovedpiloten i EMPOWER. En fullt utbygget mikrogrid, som kan koble seg fra strømnettet og operere selvforsynt i «øymodus», via solpaneler, vindmøller og batterier, eller levere strøm tilbake på strømnettet når den ikke er i «øymodus».

- Vi gleder oss til å ha en fruktbar dialog med andre energieksperter i Europa, sier Per Gjerløw.
- De norske erfaringene i forskningsprosjektene Horizon 2020/EMPOWER og INVADE, som Schneider Electric er en av samarbeidspartnerne på, er av verdi også for andre land som forsker og tester innen distribuerte energiressurser.

Flere forskningsprosjekter
Schneider Electric er involvert i Europas mest spennende prosjekter for integrering av fornybare energikilder og i utviklingen av lokale energimarkeder med kortreist strøm. Innovasjon er i fokus på konferansen, som sikter på å fremme dialog blant aktører på alle nivåer i verdikjeden: fra teknologigigantene til startup-bedriftene, fra ekspertene med lang erfaring til unge talenter.

European Utility Week fokuserer på regionale og verdensomspennende prosjekter for nettoptimalisering, fornybare energikilder, smart måling, smarte byer, smarte hjem, energitjenester og -effektivisering, samt smart gass- og vannhåndtering.

For mer informasjon:

Se våre globale nettsider

Per Gjerløw, mobil: +47-906 27 206
per.gjerlow@schneider-electric.com

Emner

Kategorier


Schneider Electric – Life Is On

Schneider Electric er globalt ledende innen energihåndtering og automatisering, og hadde i 2016 en omsetning på cirka 25 milliarder euro. Våre 144 000 medarbeidere betjener kunder i over 100 land. Vi hjelper dem å håndtere energi og prosesser på en sikker, pålitelig, effektiv og bærekraftig måte. Fra den enkleste bryteren til komplekse operativsystemer skal vår teknologi, programvare og servicetjenester forbedre måten kundene våre styrer og automatiserer virksomhetene sine på.

Schneider Electric har vært i Norge siden 1977 og har i dag ca 600 lokalt ansatte og en sterk markedsposisjon i flere markedssegmenter. Viktige satsingsområder er akvakultur, olje og gass, transport, næringsbygg og bolig.

Vår nettilkoblede teknologi preger industrien, forandrer byer og beriker liv.
I Schneider Electric kaller vi det Life Is On.

www.schneider-electric.com/no.

Følg oss på sosiale medier:
På Twitter: @energieffektiv
Facebook:
LinkedIn
Google+
YouTube
SE TV
Schneider Electric-blogg

Kontakter

Jonas Normann

Jonas Normann

Pressekontakt VP Marketing & Operation +47 93421687