Gå videre til innhold
Norge er en nordisk klimasinke

Pressemelding -

Norge er en nordisk klimasinke

- Energikonsern etterlyser handlekraft fra norske politikere

Mens klimautslippene har gått ned i våre nordiske naboland, har norske utslipp av giftige klimagasser gått opp med 6 prosent siden 1990.

Disse kontrastene kom fram da Jean-Pascal Tricoire, konsernsjef for 150 000 ansatte i det globale energiselskapet Schneider Electric, var på sitt første Norgesbesøk i forrige uke. Konsernsjefen, som nylig har diskutert grønne løsninger med Danmarks klima- og miljøvernminister, fikk høre at Norge ligger langt bak.

- De danske og svenske regjeringene viser handlekraft gjennom sine ambisiøse planer om reduksjon i klimagassutslipp, sier Runar Hansesætre, Country President i Schneider Electric Norge. Vi etterlyser i den norske valgkampen flere tanker om hvordan norske myndigheter og næringsliv kan skape store og varige verdier basert på grønne løsninger, forsetter Hansesætre.

I Danmark har regjeringen nylig foreslått at utslippene til klimagasser skal ned med 40%. Samtidig viser en ny statusrapport over det felles svensk-norske el-sertifikatmarkedet at svenskene har langt høyere tempo i utbyggingen av fornybar energi enn Norge.

- Norske myndigheter må jobbe tettere sammen med industrien for at Norge skal bevare posisjonen som en ledende aktør innen energiforsyning globalt. Dersom det ikke etableres bedre incentiver for grønn energi, kan Norge komme i bakevja i et fremtidig friere energimarked, sier Hansesætre.

Global grønn revolusjon

Jean-Pascal Tricoire mener at energieffektivisering, sammen med utbygging av fornybar energi, er nødvendig for å redde verden fra klimakrisen, og spår at det vil utvikle seg en global grønn revolusjon. Under Norgesbesøket møtte han representanter for norsk næringsliv, og fikk høre om Norges klima- og energipolitikk. Et av områdene han merket seg var norske bygningsforskrifter. Han mener at krav til energibesparelser i norske bygningsforskrifter er bra, men etterlyser enda strengere forskrifter.

– Det viktigste i Norge er å energieffektivisere eksisterende bygninger, sier Tricoire. Tilbakebetalingstiden på investeringer i energieffektivitet er oftest så liten som tre til fem år, fortsetter den internasjonale topplederen. Lønnsomt for både miljøet, og for bunnlinja.

For ytterligere informasjon: Runar Hansesætre, Country President Schneider Electric Norge, tlf. 994 17 410

runar.hansesatre@schneider-electric.com


Emner

Kategorier


Schneider Electric: Make the Most of Your Energy

Schneider Electric er en global spesialist innen energistyring, og leverer helhetlige løsninger innen elektrisk distribusjon og installasjon, automasjon for industri, bygg og boliger, sikker strømforsyning og kjølesystemer, samt sikkerhetsløsninger. Selskapet har virksomhet i mer enn 100 land, og hadde totalt en omsetning på 24 milliarder euro i 2012. Schneider Electric har mer enn 140 000 ansatte som fokuserer på å gjøre energi sikker, pålitelig, effektiv og grønn: Make the most of your energy. www.schneider-electric.com/no

Pressekontakt

Jonas Normann

Jonas Normann

Pressekontakt VP Marketing & Operation +47 93421687