Gå videre til innhold
Bildetekst: Fra venstre byggherredirektør i Statsbygg, Synnøve Lyssand Sandberg og Dag Otterstad, direktør for EcoBuilding & Field Services i Schneider Electric på kontraktsmøte.
Bildetekst: Fra venstre byggherredirektør i Statsbygg, Synnøve Lyssand Sandberg og Dag Otterstad, direktør for EcoBuilding & Field Services i Schneider Electric på kontraktsmøte.

Pressemelding -

Nasjonalmuseet sikrer kulturarven med smart teknologi fra Schneider Electric

Schneider Electric har vunnet en kontrakt med Statsbygg verdt 30 millioner på levering av BMS-løsninger til det nye Nasjonalmuseet. Energispesialisten skal sikre at landets mest omfattende kunstsamling bevares for fremtiden.

Nylig møttes representanter fra Schneider Electric og Statsbygg til kontraktssignering.

-Nasjonalmuseet er det største museet under konstruksjon i Europa og et godt steg på veien til en smartere by. Med fremtidens løsninger for energistyring, ventilasjon og inneklima ser vi frem til å ta del i det prestisjefylte prosjektet, sier Dag Otterstad, direktør for EcoBuilding & Field Services i Schneider Electric.

Sikrer optimale forhold

Fortidens historiske kunstverk møter framtidens tekniske løsninger i det nye Nasjonalmuseet, og flere selskaper konkurrerte om å levere produkter og løsninger til museet. Etter en helhetlig vurdering bestemte Statsbygg seg for å gi oppdraget til Schneider Electric.

Nasjonalmuseet formidler og bevarer landets mest omfattende kunstsamlinger og det er derfor strenge krav til inneklima. Schneider Electric skal blant annet levere, installere og kontrollere styring av lys, solskjerming og ventilasjon. Selskapet sørger for automatikk til 54 ventilasjonsagregater, som skal sikre optimal luftkvalitet tilpasset kunstverkenes behov. Lys-, temperatur- ogfuktighetsforholdene skal styres gjennom 111 store og små automatikkfordelinger.

Langvarig samarbeid med Statsbygg

Kontrakten setter rammene for et langsiktig samarbeid.

Statsbygg omtaler byggeprosjektet som dagens mest spennende. Dette er fordi det nye Nasjonalmuseet vil ligge midt i byen og bli et vitalt møtested for publikum og kunsten. I tillegg vil museet representere Norge utad og sette norsk kunstsatsning på verdenskartet.

-Schneider Electric har god grunn til å være glade og stolte over kontrakten. Vi ser frem til et langt samarbeid om Norges mest spennende byggeprosjekt, sier Synnøve Lyssand Sandberg, byggherredirektør i Statsbygg.

En smartere by

Schneider Electrics leveranser til det nye Nasjonalmuseet inngår i satsningen på smartbyggprosjekter og gir et klart signal om deres dedikerte rolle.

-Det er en ære for oss i Schneider Electric å få ta del i et av de største smartbyggprosjektene i Norge. Dette gjør oss til en drivkraft i utviklingen mot en smartere by, sier Dag Otterstad, direktør for EcoBuilding & Field Services i Schneider Electric.

Det nye Nasjonalmuseet balanserer tradisjon og samtidens trender, og speiler verdigheten som står til Nasjonalmuseets samfunnsrolle. Museet åpner for publikum i 2020.

Emner


Schneider Electric – Life Is On

Schneider Electric er globalt ledende innen energihåndtering og automatisering, og hadde i 2016 en omsetning på cirka 25 milliarder euro. Våre 144 000 medarbeidere betjener kunder i over 100 land. Vi hjelper dem å håndtere energi og prosesser på en sikker, pålitelig, effektiv og bærekraftig måte. Fra den enkleste bryteren til komplekse operativsystemer skal vår teknologi, programvare og servicetjenester forbedre måten kundene våre styrer og automatiserer virksomhetene sine på.

Schneider Electric har vært i Norge siden 1977 og har i dag ca 600 lokalt ansatte og en sterk markedsposisjon i flere markedssegmenter. Viktige satsingsområder er akvakultur, olje og gass, transport, næringsbygg og bolig.

Vår nettilkoblede teknologi preger industrien, forandrer byer og beriker liv.
I Schneider Electric kaller vi det Life Is On.

www.schneider-electric.com/no.

Følg oss på sosiale medier:
På Twitter: @energieffektiv
Facebook:
LinkedIn
Google+
YouTube
SE TV
Schneider Electric-blogg

Pressekontakt

Jonas Normann

Jonas Normann

Pressekontakt VP Marketing & Operation +47 93421687