Gå videre til innhold
Maracanã - en av verdens smarteste fotballarenaer

Pressemelding -

Maracanã - en av verdens smarteste fotballarenaer

Takket være Schneider Electrics teknologi er kontroll- og overvåkingsanlegget til Maracanã stadion ett av de mest moderne i sitt slag, og gjør det berømte brasilianske idrettsanlegget til en av verdens mest energieffektive og sikre fotballarenaer.

Tre tusen lysarmaturer i et monumentalt belysningssystem, 17 heiser, 12 rulletrapper, 292 toaletter, 60 barer samt mer enn 500 energimålere og elektriske vern styres fra ett og samme sted: kontroll- og overvåkingsrommet på Journalist Mario Filhos stadion, også bedre kjent som ”Maracanã”. I tillegg til sanntidsovervåkingen av energiforbruket på fotballarenaen styres også andre funksjoner fra dette rommet: belysning, ventilasjon, eksosutslipp, luftkondisjonering, strømaggregater, UPS-er, adgangskontroll, brannalarmsystem, CCTV-kameraer og all hydraulikk.

Smart arena
I samsvar med de internasjonale standardene som FIFA stiller krav om, har Schneider Electric og partnere utviklet et automasjonsprosjekt basert på et intelligent nettverk. Prosjektet omfatter integreringen av ulike systemer og tar hensyn til mer enn 36 000 variabler.

- Maracanã er nå på en eksklusiv liste over verdens smarteste stadioner.  En teknologisk arkitektur som tillater håndtering av enorme mengder sanntidsdata gjør det enklere å ta velbegrunnede beslutninger raskere og mer effektivt, sier João Carro Aderaldo, VP Partner Business i Schneider Electric Brazil.

Energieffektiv                                                                                                                         Belysningen i Maracanã-komplekset blir styrt av systemer som bruker DMX- og KNX-protokollene. I tillegg til integreringen i nettverket, håndterer de også forhåndsprogrammerte belysningsscenarier, med mulighet for ulike farger. De behandler også samtidsfeilmeldingene fra de overvåkede systemene ved å vise nåtidsdata i enhver situasjon, og sender alarmmeldinger når grenseverdiene er overskredet. Dette gjør driften på Maracanã stadion sikrere og mer effektiv. Spredt rundt på stadionet er det installert 300 moderne automasjonstavler som bruker åpne kommunikasjonsprotokoller. I tillegg til å gjøre integreringen av alle systemer og prosesser lett, fører dette til energibesparelser opp til 36 %. Vannsystemet på Maracanã er også prosjektert for å styre og redusere vannmengden som er brukt på toalettene. For å forebygge lukt, brukes ventiler som automatisk slipper ut vann med lengre intervaller når arenaen ikke er i bruk. Det motsatte skjer under fotballkampene.

Sikker
Schneider Electric har også levert sikkerhetssystemet til Maracanã. Det omfatter HD-kameraer og smarte overvåkingssystemer med bildelagring. Det integrerte overvåkingssystemet  bruker ett og samme grensesnitt til både videoopptak, områdejusteringer og adgangskontroll. Bildelagringssystemet analyserer overvåkingsdata, og markerer mistenkelige situasjoner automatisk, Alarmmeldinger sendes til driftspersonalet kun når det skjer noe som vekker mistanke. Gjennom dynamikkanalyse og sanntidsdata kan avvik fortløpende identifiseres, og tas hånd om for å gjøre miljøet på Maracanã tryggere.

Schneider Electric har også stått for leveransen av alt utstyr for elektrisk distribusjon, innmating av mellomspenningsenergi, transformatorer, ulike busser for distribusjonstavler og sikringsskap, samt distribusjon av lavspenning til ulike områder.

Global og erfaren leverandør
Det globale løsningsspekteret fra Schneider Electric sørger for bedre energi- og driftseffektivitet og topp sikkerhet på Maracanã. Schneiders produkter er uten skadelige stoffer og tilfredsstiller LEED-sertifisering.

Schneider Electric har bred erfaring med store infrastrukturprosjekter, blant annet med anlegg for store internasjonale idrettsarrangementer;alt fra vinter-OL-anleggene i Grenoble (1968) og i Albertville (1992) til sommer-OL-anleggene i Atlanta (1996). Selskapet har også stått for oppgraderingen av Estádio de la Luz i Portugal (fotball-EM-finale 2004), samt Stade de France (åpning og finale i fotball-VM 1998), i tillegg til ulike sør-afrikanske fotballarenaer som ble bygget i forbindelse med fotball-VM 2010. I Brasil er Schneider Electric i ferd med å levere ulike produkter og løsninger til flere andre idrettsbygg.

Emner

Kategorier


Schneider Electric: Make the Most of Your Energy

Som global spesialist på energistyring med kontorer i mer enn 100 land, er Schneider Electric en verdensledende leverandør av integrerte løsninger innen flere markedssegmenter: energi og infrastruktur, prosessindustri, byggautomasjon, sikkerhet, datasentre/nettverk og boligbygg. I enkelte av disse er Schneider Electric markedsleder. Med fokus på sikker, pålitelig, effektiv og grønn energi, oppnådde selskapet med over 140 000 medarbeidere en omsetning på 24 milliarder euro i 2013. Schneider Electric har et aktivt engasjement for å hjelpe individer og organisasjoner til økt energieffektivisering: ”Make the most of your energy”. www.schneider-electric.com/no

Pressekontakt

Jonas Normann

Jonas Normann

Pressekontakt VP Marketing & Operation +47 93421687