Gå videre til innhold
Easergy T300 RTU kraftig styring- og overvåkingsenhet for nettautomatisering
Easergy T300 RTU kraftig styring- og overvåkingsenhet for nettautomatisering

Pressemelding -

Lanserer Easergy T300: Ny kraftig RTU minimerer nedetid ved strømbrudd

Easergy T300 er en kraftig styring- og overvåkingsenhet skapt for å sikre kritisk nettinfrastruktur. Med en digital alt-i-ett løsning kan den skreddersys og gi økt kontroll fra installasjon til drift og vedlikehold.

Utviklingen i dagens energiteknologi må gjenspeile behovet for trygg og fleksibel energiforsyning. Easergy T300 er en Remote Terminal Unit (RTU) ment å svare på dette behovet med smarte løsninger for elektriske fordelingsnett. Systemet benytter den nyeste kommunikasjonsteknologien for fjern- og nærstyring, i tillegg til verktøy som skal minimere driftsstans, optimalisere nettverksytelsen og redusere driftskostnadene.

Løser brukerutfordringer

- Hverken styring, brukermeldinger eller feilsøking er særlig enkel med de eldre RTU-typene. Brytere eller sikringer i distribusjonsnettet kobler ut ved kortslutning og forblir ute til feilen er isolert og manuelt rettet. Moderne RTU-er, som T300, varsler umiddelbart om feil. Via trådløs kommunikasjon og en batteridrevet reserveløsning sørger den for å gi signal så fort en linje faller ut, sier Lars Torstveit, Sales Director – Energy BUi Schneider Electric.

For å sikre pålitelig strømtilgang og redusere avbruddstiden er Easergy T300 utstyrt med avanserte feilsøkingsverktøy. Funksjonene inkluderer deteksjon av overstrømsfeil, kortslutningsindikasjon på MV-brytere, deteksjon av sikringsbrudd eller brudd på LV-avganger og overvåkning av driftstemperatur på transformatoren. I utviklingen av Easergy T300 har Schneider Electric lagt vekt på automatisering og at RTU-en skal kunne være en sentral del av framtidens smarte nett, hvor omkoblinger skjer automatisk ved feil og avbrudd. T300 kan brukes til å rekonfigurere nettverket og redusere avbruddstid med både sentralisert og desentralisert automatisering.

Optimaliserer energieffektivitet

Sentralnettet i Norge regnes som smart fordi det allerede har avanserte måle- og styringssystemer. Med løsninger som Easergy T300, blir distribusjonsnettet like smart.

- Dette er en svært avansert RTU-løsning som logger strøm og spenning i sanntid. Samtidig kan flere T300-enheter programmeres til å kommunisere sammen, hvilket betyr at man kan etablere et nett som fikser sine egne feil. Med flere T300 koblet sammen kan man raskt og automatisk koble ut en linje som er rammet av feil, slik at feilen er isolert på sekunder. Det gir minimal nedetid og sikrer lave KILE-kostnader, sier Torstveit.

Modulbasert og skalerbar

T300 er modularisert, og man kan enkelt sette sammen den konfigurasjonen man trenger. Hovedkomponentene er:

  • Bakplate med strømforsyning og DIN-skinne
  • -Kommunikasjons og kontrollenhet (med egen web-server)
  • -Styrings og overvåkingsenhet for MV-brytere
  • -Trafo og LV-overvåkningsenhet

Strømtrafoene for LV-enheten er delbare og trådløse. Hele designen er lagt opp til å gjøre det så enkelt som mulig for kundene å ettermontere eller oppgradere RTU-ene i distribusjonsnettet sitt med Schneider Electrics nye T300-løsning.

Ny produktlinje med sammenkoblede produkter

Forsyningskretsverktøyet Easergy T300 er en del av den nye Easergy-produktlinjen fra Schneider Electric. Den overholder alle relevante IEC-standarder og lever dessuten opp til de nyeste standarder for cybersikkerhet.

For mer informasjon:

http://www.schneider-electric.no/no/product-range/62399-easergy-t300

Emner

Kategorier


Schneider Electric – Life Is On

Schneider Electric er globalt ledende innen energihåndtering og automatisering, og hadde i 2015 en omsetning på 27 milliarder euro. Våre 160 000 medarbeidere betjener kunder i over 100 land innenfor akvakultur, olje og gass, transport, næringsbygg og bolig. Vi hjelper dem å håndtere energi og prosesser på en sikker, pålitelig, effektiv og bærekraftig måte. Fra den enkleste bryteren til komplekse operative systemer skal vår teknologi, programvare og servicetjenester forbedre måten kundene våre styrer og automatiserer virksomhetene sine på.

Schneider Electric har vært i Norge siden 1977 og har i dag en sterk markedsposisjon og 600 ansatte.

Vår nettilkoblede teknologi preger industrien, forandrer byer og beriker liv.

I Schneider Electric kaller vi det Life Is On.

www.schneider-electric.com/no.

Følg oss på sosiale medier:
På Twitter: @energieffektiv
Facebook:
LinkedIn
Google+
YouTube
SE TV
Schneider Electric-blogg

Kontakter

Jonas Normann

Jonas Normann

Pressekontakt VP Marketing & Operation +47 93421687