Gå videre til innhold
Green Mountain vant internasjonal pris

Pressemelding -

Green Mountain vant internasjonal pris

Datasenteret Green Mountain i Rjukan stakk av med en av de gjeve prisene under «the Datacenter Dynamics Award» i London.

Prisutdelingen «the Datacenter Dynamics Award (DDA)», som er ansett som datasenter-industriens Oscar, hadde over 1100 nominerte prosjekter, inkludert verdens ledende datasentre.

Innovativt samarbeid
Schneider Electric har samarbeidet tett med Green Mountain AS for å utvikle to av de «grønneste» datasentrene i verden, Green Mountain på Rennesøy og på Rjukan. Gjennom bruk av teknologi som utnytter tilliggende fjord for kjøling og det at datasentrene er driftet 100 % på fornybar vannkraft, gjør anleggene helt unike i internasjonal sammenheng. 

I fjor vant Green Mountains installasjon på Rennesøy prisen «Årets grønneste datasenter». I år stakk Green Mountain av med prisen «Årets modulære datasenter» for senteret på Rjukan.


-Vi er stolte av å ha levert løsninger som har bidratt til at Green Mountains datasentre har blitt en stor suksess. Det er gøy å se at de får internasjonal anerkjennelse også for datasenteret i Telemark, sier Arild J. Bjørkedal, Vice President End User / ITB & Energy i Schneider Electric.

Bygget på rekordtid
Datasenteret på Rjukan speiler det prisbelønte Green Mountain på Rennesøy utenfor Stavanger og ble utviklet på rekordtid. Mange av de modulære løsningene ble produsert off-site, med hjelp fra Schneider Electric, for å spare tid.

-Datasenteret ble bygget i løpet av seks måneder og ble ferdig tidligere enn planlagt. Underveis opplevde entreprenørene ekstreme værforhold med temperaturer ned mot 17 minusgrader og 2 meter med snø. At prosjektet ble fullført så raskt under slike omstendigheter, er helt unikt og noe som bidro til at Green Mountain vant denne prisen, forteller Bjørkedal.

At fasilitetene ble bygget på så kort tid i et utfordrende miljø, imponerte juryen. I tillegg var de imponert over at lokalsamfunnet på Rjukan har vært så positive til prosjektet og omfavnet datasenteret og muligheten for at det kunne bli et samlingssted for IT-selskaper som er på utkikk etter lavkost-energi.

Hard konkurranse
Green Mountain Rjukan konkurrerte med datasentre i blant annet Russland, Nigeria og Storbritannia, men vant til slutt prisen «the Modular Deployment of the Year». Utnevnelsen tildeles datasenteret som viser den mest fleksible og modulære løsningen, er innovativt og som tilfører en ekstra verdi til virksomhetene som har lagt sine IT-investeringer der.

-Vi er strålende fornøyd med å vinne denne internasjonale prisen for andre år på rad. Selskapet er i stor vekst og tiltrekker mange nye kunder som følge av våre datasentres robuste utforming og lave energikostnader knyttet til vannkraft, sier Knut Molaug, CEO i Green Mountain AS.

På bildet: Jonathan Evans (til høyre), markedsdirektør i Green Mountain AS, mottok prisen under «the Datacenter Dynamics Award i London» fra Adam Levine, COO i Data4 Group som er vertskap for prisutdelingen. 

Related links

Emner

Kategorier


Om Green Mountain:

Green Mountain AS utvikler, bygger og drifter robuste, høysikkerhet datasentre. Selskapet har for øyeblikket to datasentre i Norge, og har planer om utvikling av nye datasentre i andre regioner. Datasentrene er driftet med lavkost fornybar energi. Green Mountain AS er et av de største driftsselskapene i Norge med kunder innenfor finans, IT, offentlig sektor, olje- og gass med flere. www.greenmountain.no

Om Schneider Electric:
Som global spesialist på energistyring med kontorer i mer enn 100 land, er Schneider Electric en verdensledende leverandør av integrerte løsninger innen flere markedssegmenter: energi og infrastruktur, prosessindustri, byggautomasjon, sikkerhet, datasentre/nettverk og boligbygg. I enkelte av disse er Schneider Electric markedsleder. Med fokus på sikker, pålitelig, effektiv og grønn energi, oppnådde selskapet med over 140 000 medarbeidere en omsetning på 24 milliarder euro i 2013. Schneider Electric har et aktivt engasjement for å hjelpe individer og organisasjoner til økt energieffektivisering: ”Make the most of your energy”. www.schneider-electric.com/no

Pressekontakt

Jonas Normann

Jonas Normann

Pressekontakt VP Marketing & Operation +47 93421687