Gå videre til innhold
​  Fremtidens frekvensomformer er smart og nettilkoblet

Pressemelding -

​ Fremtidens frekvensomformer er smart og nettilkoblet


Schneider Electrics nylanserte frekvensomformer, Altivar Process, er unik i sitt slag. Smart teknologi bidrar til enklere prosesseffektivisering, service og vedlikehold.

En vesentlig del av fremtidens smarte industrinettverk
- Schneider Electric har utnyttet potensialet i ”Internet of Things”-teknologien for å utvikle sin nye frekvensomformer-serie Altivar Process, med innebygget intelligens og åpen kommunikasjonbasert på Ethernet. Den største fordelen med denne frekvensomformer-serien er at den reduserer nedetid, vedlikeholdsutgifter og energiforbruk, forklarer Said Amiri, Marketing Manager Industry i Schneider Electric. Altivar Process har et bredt bruksområde og er lett å integrere med mange ulike applikasjoner, også de som krever høy ytelse.

- Det som er spesielt med Altivar Process er at intelligensen ligger i applikasjonen istedenfor å avgrenses til en sentral kontroller, påpeker Amiri. Frekvensomformeren kan brukes frittstående og i systemløsninger.

Sanntidsdata = bedre lønnsomhet
- Ved å skanne en QR-kode på omformeren får driftsansvarlig tilgang til relevant driftsinformasjon, fortsetter Amiri.Med sanntidsdata presentert på en lett forståelig måte, kan prosesser effektiviseres samtidig som energiforbruket i produksjonen reduseres. Ytelsesdataene fra Altivar Process kan ved analyse gi grunnlag for effektiviseringsanbefalinger til driftspersonalet, økt ytelse og lønnsomhet.

Enklere vedlikehold
Sanntidsdata om anleggets ytelse kan bidra til å forebygge og identifisere potensielle drifts- og vedlikeholdsproblemer. Ved nedetid får driftspersonalet adgang til viktig vedlikeholdsinformasjon via omformerens display eller gjennom den innebygde webserveren. Siden omformeren er modulbasert og delene standardiserte, byttes komponentene enkelt ut ved behov.

Spesielt aktuelt for Norge
Den nye serien Altivar Process er spesielt tilpasset løfteapplikasjoner til onshore oljeproduksjon (nedsenkbare pumper, stangpumper og eksenterskruepumper) og for applikasjoner til borerigg og oljeraffineri, og dermed aktuell også i Norge.

Andre viktige egenskaper ved Altivar Process:

  • Lastdeling med andre omformere reduserer slitasjen på omformerne
  • Innebygde pumpekurver og pumpefunksjoner
  • Spesialdesignede, motstandsdyktige omformerskap
  • Bedre fysisk sikkerhet og datasikkerhet takket være samsvar med de nyeste standardforskriftene
  • Høy lastemotstand og høyere tilgjengelighet på strøm, hvilket gir bedre motorreaktivitet og -stabilitet.

For ytterligere informasjon:
Said Amiri, Marketing Manager Industry, mobil: 92 43 77 74.

said.amiri@schneider-electric.com

Se Altivar Process frekvensomformere på våre nettsider.

Emner

Kategorier


Schneider Electric – Life Is On

Schneider Electric er den globale lederen innen energihåndtering og automatisering og hadde i 2014 en omsetning på 25 milliarder euro. Våre 170 000 medarbeidere betjener kunder i over 100 land. Vi hjelper dem å håndtere energi og prosesser på en sikker, pålitelig, effektiv og bærekraftig måte. Fra den enkleste bryteren til komplekse operative systemer skal vår teknologi, programvare og servicetjenester forbedre måten kundene våre styrer og automatiserer virksomhetene sine på. Vår nettilkoblede teknologi preger industrien, forandrer byer og beriker liv.
I Schneider Electric kaller vi det Life Is On.

www.schneider-electric.com/no.

Følg oss på sosiale medier:
På Twitter: @energieffektiv
På Facebook
På LinkedIn
Google+
På YouTube
På SE TV
Schneider Electric-blogg

Pressekontakt

Jonas Normann

Jonas Normann

Pressekontakt VP Marketing & Operation +47 93421687