Gå videre til innhold
Fagsamling for elektrobransjen - med effektivitet som hovedtema

Pressemelding -

Fagsamling for elektrobransjen - med effektivitet som hovedtema

Effektivitet var et ord som gikk hyppig igjen under årets Kompetanseforum, Schneider Electrics årlige samling for elektrogrossistene. Effektive løsninger, effektiv kommunikasjon og mer effektiv organisering. - For å være konkurransedyktige må vi også være mer effektive, sa Runar Hansesætre, Country President i Schneider Electric.

- Hensikten med Kompetanseforum er å informere distributørene om nye produkter og planlagte aktiviteter for 2014, sier Hans-Ketil Andresen, VP Partner Business i Schneider Electric. – I tillegg hadde vi i år lagt opp til et talkshow, hvor vi inviterte representanter fra bransjen til å diskutere hvordan vi sammen best kan møte utfordringene og ta for oss av mulighetene i det kommende året. En av deltakerne som deltok i debatten var Otto Østerlie, administrerende direktør i Vintervoll as.
- Kravet til produktivitet øker i byggebransjen, og det er derfor viktig at samarbeidet mellom elektrobransjen og de øvrige fagene i byggebransjen blir mer effektivt, mener Østerlie.

Nytt av året – Talkshow à la Senkveld

Kompetanseforum går over to dager, og ble i år besøkt av over 100 personer fra bransjen. Årets vri, med et talkshow som ramme rundt den innledende dialogen ble tatt godt i mot. Ambisjoner ble uttrykt, samarbeidsformer ivrig diskutert og viktige lederegenskaper synliggjort gjennom humoristiske filmsnutter.

Fokus på salg av løsninger

- Salg av energieffektive løsninger, i steden for enkeltprodukter, vil gi mer lønnsomhet for både leverandør, distributør og sluttkunde, sier Hans-Ketil Andresen. – Å fokusere på å selge hele løsninger til en kunde vil dessuten gjøre prosessen enklere og mer effektiv for både distributør og sluttkunde. Schneider Electric kan i dag levere det meste av energieffektive løsninger til både byggebransjen og industrien. - På Kompetanseforum er vi opptatt av å dele vår kompetanse med grossistene, slik at de skal være best mulig rustet til å finne den rette løsningen for sluttkunden, avslutter Andresen.

Opplæring i energieffektive løsninger

Under produktopplæringen på Kompetanseforum var det fokus på energimåling og energistyring. Ulike energimålere ble presentert, og spørsmål om hvorfor vi trenger dem og hva de betyr for både produsent, installatør og sluttkunde ble belyst. Gustav Stenbeck, miljøsjef i Nordic Choice Hotels, kunne som sluttkunde bekrefte at energiforbruket deres ble merkbart redusert etter at de installerte et styringssystem på Comfort Hotel Grand Central. Styringssystemet styrer, i tillegg til ventilasjon, varme og lys, også automatisk gjesterommenes energiforbruk ut i fra bookingstatusen.


Emner

Kategorier


Schneider Electric: Make the Most of Your Energy

Schneider Electric er en global spesialist innen energistyring, og leverer helhetlige løsninger innen elektrisk distribusjon og installasjon, automasjon for industri, bygg og boliger, sikker strømforsyning og kjølesystemer, samt sikkerhetsløsninger. Selskapet har virksomhet i mer enn 100 land, og hadde totalt en omsetning på 24 milliarder euro i 2012. Schneider Electric har mer enn 150 000 ansatte som fokuserer på å gjøre energi sikker, pålitelig, effektiv og grønn: Make the most of your energy. www.schneider-electric.com/no

Pressekontakt

Jonas Normann

Jonas Normann

Pressekontakt VP Marketing & Operation +47 93421687