Gå videre til innhold
Er du klar for lynsesongen?

Pressemelding -

Er du klar for lynsesongen?

Lynsesongen er her. Vær forberedt, og beskytt hjemmelektronikken din mot skader knyttet til lynnedslag. Et pluggbart overspenningsvern er en god investering. APC by Schneider Electric leverer en enkel pluggbar løsning som, i tillegg til vern av utstyret, kan gi rett til dekning av opp til 50 000 euro hvis man likevel skulle oppleve skader på utstyr.

Norge også lynutsatt
I Amazonas er det 250 dager i året med lynnedslag, i Norge er de betydelig færre. Likevel rammes vi av cirka 100 000 lynnedslag hvert år. Når lynet slår ned, kan overspenninger følge e-verkets ledningsnett. En slik plutselig økning av spenningen i strømnettet kan ødelegge TV-apparater, PC-maskiner og mobiltelefoner, og i verste fall føre til brann.

Forlenger elektronikkens levetid
Når hjemmeelektronikken er tilkoblet et overspenningsvern, vil overspenningene føres til jord istedenfor å komme inn på det elektriske anlegget, og spenningen blir jevnere. Dette kan være en god måte å beskytte følsomt elektronisk utstyr som er tilkoblet en stikkontakt på ,og forlenger produktenes levetid. Det pluggbare vernet bør komme som et tillegg til et såkalt ”grovvern” som blir montert i sikringsskapet. Vernene bør være tilpasset hverandre for å fungere optimalt.

Registrering gir dekning av skadeutgifter
APC by Schneider Electrics pluggbare overspenningsvern PM5U-GR (finvern) koster cirka 400 kroner. Inkludert i prisen kan du få livstidsgaranti og ”Equipment Protection Policy”,hvis du registrerer produktet på www.apc.com (et varemerke av Schneider Electric). ”Equipment Protection Policy” er en forsikring der APC by Schneider Electric dekker skadet utstyr hvis overspenningsvernet ikke beskytter tilkoblet utstyr tilstrekkelig. ”Equipment Protection Policy” dekker opp til 50 000 euro (beløpet varierer fra modell til modell). For vilkår og detaljert informasjon se på http://www.apc.com/site/support/NO/no/service/epp/

Hvordan bruke overspenningsvernet?
Overspenningsvernet PM5U-GR fra APC by Schneider Electric settes i en vanlig stikkontakt med jording og deretter kan apparatene kobles til. Enklere kan det ikke bli. Vernet har fem vanlige uttak og to USB-uttak. Det tekniske utstyret kobles rett i uttakene. Ved å filtrere bort forstyrrelser og strømtopper i strømnettet, beskytter vernet utstyret mot skadelige overspenninger som kan oppstå som følge av lynnedslag.

Du kan bl.a. kjøpe overspenningsvern fra Schneider Electric hos:

www.atea.no

www.ateadirect.no

www.komplett.no

www.mpx.no

www.stepper.no

www.dustin.no

For ytterligere informasjon:
Karoline Aasgaard, Marcom Manager, mobil: 90676871.

karoline.aasgaard@schneider-electric.comEmner

Tags


Schneider Electric: Make the Most of Your Energy

Som global spesialist på energistyring og automatisering, er Schneider Electric en verdensledende leverandør av integrerte løsninger innen flere markedssegmenter. Schneider Electric har kontorer i mer enn 100 land, og er markedsleder innen næringsbygg og boliger, industri og maskinbygging, e-verk og infrastruktur samt datasentre og nettverk. Med fokus på sikker, pålitelig, effektiv og grønn energi, oppnådde selskapet med over 170 000 medarbeidere en omsetning på 25 milliarder euro i 2014. Schneider Electric har et aktivt engasjement for å hjelpe mennesker og organisasjoner til økt energieffektivisering: ”Make the most of your energy”. www.schneider-electric.com/no

Pressekontakt

Jonas Normann

Jonas Normann

Pressekontakt VP Marketing & Operation +47 93421687
Karoline Nystrøm

Karoline Nystrøm

Pressekontakt Country President +47 98234894

Relatert materiale