Gå videre til innhold
Engasjerer studenter i utvikling av smarte byer

Pressemelding -

Engasjerer studenter i utvikling av smarte byer

Schneider Electric, den globale spesialisten innen energistyring, lanserer også i år den internasjonale konkurransen Go Green in the City. Det er femte gang konsernet arrangerer den verdensomspennende studentkonkurransen som fokuserer på innovative, energieffektive løsninger for smarte byer.

Frem til 1. februar 2015 oppfordres studenter innen økonomi og ingeniørfag på alle nivåer og fra hele verden til å delta. I team på to personer med minst én kvinne per lag utfordres studentene til å innlevere en prosjektstudie med ideer om innovative løsninger for energihåndtering. Det skal være fokus på fem områder: boliger, universiteter, næringsbygg, helse og vannhåndtering.
I 2014 var det Hong Kong University som vant med sin idé ”EnerBy”, en mobilapplikasjon som hjelper brukere med å analysere og styre energibruk i hjemmet.

Lærer energieffektivisering gjennom spill
I tillegg til å presentere egne ideer i en prosjektestudie får deltakerne mulighet for å lære gjennom spill som illustrerer viktige ressurser og elementer bak suksessfulle prosjekter. I tråd med tradisjonen skapt på tidligere utgaver av Go Green in the City, vil de også få delta i quizer og konkurranser på sosiale medier i henholdsvis Go Green Champs Award og Social Media Award. Her får vinnerne interagere med de ansatte i Schneider Electric og vinnerne fra tidligere arrangementer av denne typen.

Økende antall deltakere
De siste årene har temaet energistyring fått mer og mer oppmerksomhet hos studenter i hele verden. Fjorårets Go Green in the City tiltrakk mer enn 12 000 deltakere fra 159 land. Målet med arrangementet er å oppdra og bevisstgjøre yngre generasjoner om behovet for smart energihåndtering i bærekraftige byer. Schneider Electric har allerede mottatt mer enn 1800 påmeldinger fra over 80 land når det gjelder Go Green in the City 2015.

Den økende deltakelsen bekrefter det sterke engasjementet og interessen til unge studenter for globale løsninger som kan løse vår tids energiutfordring, sier Karoline Aasgaard, Marcom Manager i Schneider Electric Norge.
- Vi er stolte over Go Green in the City fordi den gir ung arbeidskraft mulighet til å generere nye ideer og løsninger som kan gjøre våre byer mer bærekraftige.

De 100 beste teamene vil bli offentliggjort 1. februar 2015.
De vil da ha en måned på seg for å jobbe med en mentor fra Schneider Electric og skape en kort presentasjon samt en video om sin idé. De 12 beste teamene vil få dekket transport til og opphold i Paris i perioden 22.-25. juni 2015 for å delta I finalen. Vinnerteamet vil få en reise i VIP-klasse med Schneider Electric for å besøke anlegg rundt om i verden og bygge opp et nettverk med Schneider Electric-ansatte og -toppledere. Det vil kanskje også åpne seg jobbmuligheter i Schneider Electric i deres hjemland.

For mer informasjon besøk Go Green in the City sin webside og følg konkurransen på Facebook og Twitter


For ytterligere informasjon:
Karoline Aasgaard, Marcom Manager, mobil: 90 67 68 71.

karoline.aasgaard@schneider-electric.com

Emner

Kategorier


Schneider Electric: Make the Most of Your Energy

Som global spesialist på energistyring med kontorer i mer enn 100 land, er Schneider Electric en verdensledende leverandør av integrerte løsninger innen flere markedssegmenter: energi og infrastruktur, prosessindustri, byggautomasjon, sikkerhet, datasentre/nettverk og boligbygg. I enkelte av disse er Schneider Electric markedsleder. Med fokus på sikker, pålitelig, effektiv og grønn energi, oppnådde selskapet med over 140 000 medarbeidere en omsetning på 24 milliarder euro i 2013. Schneider Electric har et aktivt engasjement for å hjelpe individer og organisasjoner til økt energieffektivisering: ”Make the most of your energy”. www.schneider-electric.com/no

Kontakter

Jonas Normann

Jonas Normann

Pressekontakt VP Marketing & Operation +47 93421687