Gå videre til innhold
Ekspert innen elbillading til Schneider Electric

Pressemelding -

Ekspert innen elbillading til Schneider Electric

1. juni startet Per Christian Engebretsen i Schneider Electric som Tender Project Manager for EVlink elbil-ladeinfrastruktur.

Engebretsen har bred erfaring fra bygg- og anleggsbransjen, hvor han har innehatt ulike roller - både tekniske og kommersielle. Han har blant annet jobbet som tekniker og prosjektleder for AV-utstyrsleverandøren Nortelco System-Teknikk, nå en del av YIT Building Systems (Caverion). De siste seks årene har han jobbet med elbil-ladeinfrastruktur som produkt-og prosjektsjef hos Proxll AS. Her var han ansvarlig for å bygge opp forretningsområdene ladestasjoner for elbil og AutoPass veiprising. Engebretsen er medlem i NEK-komiteen NK69 Ladestasjoner for offentlig vei, og har utdannelse innen IT fra IT Akademiet - i tillegg til økonomi, markedsføring og prosjektledelse fra Handelshøyskolen BI i Oslo.

Et umodent marked

- Elbilsalget i Norge har så langt vært en suksesshistorie, mye takket være de gode incentivordningene fra myndighetene. Dessverre følger ikke utbyggingen av ladeinfrastruktur den samme takten. Markedet for elbil-ladeinfrastruktur er fortsatt umodent og preget av høy aktivitet og raske endringer, sier Engebretsen

Smarte løsninger en nødvendighet

Nå som de ulike standardene for ladekontakter og kommunikasjonsprotokoller er i ferd med å sette seg, begynner fokuset i større grad å dreie seg rundt energieffektivisering og smarte løsninger mot strømnettet. Slike løsninger vil bli en nødvendighet for å skape sikkerhet og stabilitet i nettet som følge av den økte allokeringen av effekt til lading av elbiler. Samtidig vil det være ekstremt viktig å vektlegge gode baksystemer for drift og høy kvalitet på produkter og leveranser. Markedet trenger forutsigbarhet og gode opplevelser for brukerne av ladeløsningene. Schneider Electric er meget godt rustet for å møte disse utfordringene, og jeg gleder meg til å bidra til denne spennende utviklingen for selskapet, avslutter Engebretsen.

For ytterligere informasjon:
Ulrika Frantzvaag, Marketing Manager, mobil:992 98 498

ulrika.frantzvaag@se.com

Emner

Kategorier


Schneider Electric: Make the Most of Your Energy

Som global spesialist på energistyring og automatisering, er Schneider Electric en verdensledende leverandør av integrerte løsninger innen flere markedssegmenter. Schneider Electric har kontorer i mer enn 100 land, og er markedsleder innen næringsbygg og boliger, industri og maskinbygging, e-verk og infrastruktur samt datasentre og nettverk. Med fokus på sikker, pålitelig, effektiv og grønn energi, oppnådde selskapet med over 170 000 medarbeidere en omsetning på 25 milliarder euro i 2014. Schneider Electric har et aktivt engasjement for å hjelpe mennesker og organisasjoner til økt energieffektivisering: ”Make the most of your energy”. www.schneider-electric.com/no

Kontakter

Jonas Normann

Jonas Normann

Pressekontakt VP Marketing & Operation +47 93421687