Gå videre til innhold
Fire Expert forenkler feilsøking og viser eventuelle feil i anleggene, sier produktsjef Trond Rossing i Schneider
Fire Expert forenkler feilsøking og viser eventuelle feil i anleggene, sier produktsjef Trond Rossing i Schneider

Pressemelding -

EcoStruxure Fire Expert - Ny skybasert applikasjon for styring og overvåking av brannalarmsystemer

Schneider Electric lanserer nå online-applikasjonen EcoStruxure Fire Expert, som gjør det mulig å overvåke og styre ett eller flere brannalarmanlegg fra ett sted. Fire Expert forenkler feilsøking og viser eventuelle feil i anleggene.

Ifølge DSB utførte Brann- og redningsvesenet i Norge totalt 85.580 oppdrag i 2016, og hele 57 prosent av utrykningene skyldtes uønskede alarmer. Feil bruk av utstyr, tekniske feil på anlegg og alarmer som viste seg å ikke være branntilløp, var hovedårsakene til utrykningene, noe som kunne ha vært unngått.

Man kan ikke garantere at alle brannalarmsystemer alltid skal fungere feilfritt, men ved å bruke sanntidsinformasjon fra anleggene om hvilke feil og mangler som må utbedres, kan branner stoppes raskere eller forebygges.

Schneider Electric jobber stadig med å utvikle løsninger for å øke sikkerheten i norske bygg. Nå lanseres online-applikasjonen Fire Expert for overvåking av brannalarmanlegg. Fire Expert byr på enkel og sikker sanntidsinformasjon fra brannalarmsystemet. Dataene får du tilsendt direkte på mobil, nettbrett eller PC.

Ved å direktekoble alle brannalarmanleggene mot Fire Expert, får du en samlet oversikt. Fire Expert egner seg derfor spesielt godt til offentlige virksomheter eller store industrianlegg som består av flere bygg og trenger et stort antall brannsentraler. Det passer dog også til mindre anlegg. Takket være den internettbaserte løsningen får de ansvarlige oversikt over den nåværende situasjonen på hver plass. Det forenkler prioriteringen av byggene som trenger oppfølging. Systemet viser om alt fungerer som det skal og varsler eksempelvis om eventuelle batterifeil eller feil på for eksempel røykdetektor.

– En stor fordel med å benytte seg av et nettilkoblet system, er at alle ansvarlige blir mer sikkerhetsbevisste når de har mulighet for å overvåke brannlarmsystemet i sanntid. Mange kommuner har behov for gjentatte besiktigelser av brannalarmanleggene. Med et online brannalarmsystem vil du kunne oppdage eventuelle feil i tide, og i mange tilfeller kan korrigeringer utføres over nett. Dermed unngår du unødvendige utrykninger, sier Trond Rossing, produktsjef brannalarm og nødlys i Schneider Electric Norge.

Fire Expert lagrer all data i en sikker skyplattform. Systemet kan nås hvor som helst fra PC, nettbrett eller smarttelefon, og det krever ingen programvare.

Kort om Fire Expert

  • Sparer tid; ansatte med en mobil enhet vil kunne utføre korrekt testing av detektorer og andre enheter
  • Samlet oversikt; systemet informerer om status og mulige feil uten å kreve fysisk nærvær til anlegget 
  • Rask, effektiv service og vedlikehold av anlegget; Fire Expert forenkler feilsøking og viser tydelig enheter med feil
  • Overvåking og styring av flere systemer samtidig med bare én konto
  • Oversiktlig og sikker lagring av testrapporter
  • Sikker skyplattform
  • Ingen installasjon av programvare behøves –Fire Expert er webbasert og kan nås frå alle tilkoblede enheter, uavhengig av operativsystem
  • Lett for administratoren å opprette brukere og håndtere tilganger i systemet.

For mer information:

www.schneider-electric.no/fireexpert

Trond Rossing, produktsjef brannalarm og nødlys i Schneider Electric Norge, 
trond.rossing@schneider-electric.com, mobil +47 95867676.

Emner

Kategorier


Schneider Electric – Life Is On

Schneider Electric er en ledende spesialist innen digital utvikling av energistyring og automasjon i boliger, bygninger, datasentre, infrastruktur og industri.

Med global tilstedeværelse i mer enn 100 land er Schneider Electric den ledende aktøren innen energistyring - mellomspenning, lavspenning, sikker strømforsyning og automasjonssystemer. Vi tilbyr integrerte løsninger som sikrer effektivitet ved å kombinere energi, automatisering og programvare. Med vår åpne plattform samarbeider vi med et stort nettverk av partnere, systemintegratorer og utviklere i vårt verdensomspennende økosystem. Dette for å levere det beste innen sanntidskontroll og operativ effektivitet. Vi tror at dyktige medarbeidere og partnere gjør Schneider Electric til et fremragende selskap. Vi tror også at vår forpliktelse til innovasjon, mangfold og bærekraft sikrer at «Life is On», overalt, for alle og i hvert øyeblikk. 

www.schneider-electric.no.

Følg oss på sosiale medier:
På Twitter: @energieffektiv
Facebook:
LinkedIn
Google+
YouTube
SE TV
Schneider Electric-blogg

Kontakter

Jonas Normann

Jonas Normann

Pressekontakt VP Marketing & Operation +47 93421687