Gå videre til innhold
Dag Bøhler (prosjektdirektør, Helse Sør-Øst HF) og Karoline Nystrøm (CEO, Schneider Electric) har nylig inngått kontrakt: - Vi ser frem til et godt samarbeid i forbindelse med nye Drammen sykehus, sier de.
Dag Bøhler (prosjektdirektør, Helse Sør-Øst HF) og Karoline Nystrøm (CEO, Schneider Electric) har nylig inngått kontrakt: - Vi ser frem til et godt samarbeid i forbindelse med nye Drammen sykehus, sier de.

Pressemelding -

Byggautomasjon: Storkontrakt for Schneider Electric

Automasjonsgiganten, Schneider Electric, skal levere et komplett SD-anlegg og bygningsautomasjon til nye Drammen sykehus.

– Helsesegmentet er et viktig satsingsområde for oss, sier administrerende direktør i Schneider Electric Norge, Karoline Nystrøm. Vi er superstolte og glade for kontrakten med Helse Sør-Øst HF, som blir et svært viktig prosjekt for oss. Og vi mener jo at vi ligger et hestehode foran konkurrentene våre på teknologi og den gevinsten våre løsninger gir, med tanke på driftseffektivitet, energieffektivitet og pasientvelvære.

Det nye sykehuset i Drammen bygges på det gamle industriområdet på Brakerøya og skal blant annet ha integrerte lokaler for somatikk, psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling. Bygget, som blir på over 120.000 kvadratmeter, vil være under oppføring frem til 2024, med testing og fortløpende innflytting i 2024-2025.

«Fremtidens sykehus er breddfullt av ny teknologi som videreutvikles imens sykehuset planlegges og bygges. Et tett samarbeid i alle prosjektets faser er essensielt, for å integrere de nyeste produktene og løsningene.»

Karoline Nystrøm, Schneider Electric

Nødvendig å tenke fremtidsrettet

Schneider Electric skal løse sykehusets utfordring med en massiv mengde av dataflyt.

– Dette sykehuset vil ha langt flere tilkoblede komponenter enn det som er normalt, forteller Nariman Fakhraee, regionaldirektør ved Digital Energy Division, hos Schneider Electric.

– Løsningen vår kalles EcoStuxure™. Dette er en svært solid plattform basert på IoT med åpen protokoll, i motsetning til mer tradisjonelle styringssystemer. Med dagens tempo på utvikling innen teknologi, er det helt nødvendig å bygge på fleksible og skalerbare løsninger, sier han.

Nystrøm understreker et annet viktig moment i sammenhengen: -Sykehus er breddfull av ny teknologi som videreutvikles, imens sykehuset planlegges og bygges. Et tett samarbeid i alle prosjektets faser er essensielt, for å integrere de nyeste produktene og løsningene.

Dag Bøhler, prosjektdirektør, er enig:

– Det å skulle beskrive løsninger i dag, som skal stå ferdig mange år frem i tid, er jo en utfordring i seg selv. Det er derfor viktig at løsningen og teknologien kan ta opp i seg behovet for endring og utvikling. Og nettopp med tanke på å kunne levere moderne teknologiløsninger når bygget står klart i 2024, er vi veldig fornøyd med å ha Schneider Electric med som samarbeidspartner i prosjektet, avslutter Bøhler.

Pressekontakt, Schneider Electric:

Silje Bekkevold, tlf.: 924 53 544 / siljehelene.bekkevold@se.com


Schneider Electric – Life Is On

I Schneider Electric mener vi at tilgang til energi og retten til digital utvikling er en grunnleggende menneskerett. Vårt mål er å få alle i stand til å gjøre mer med mindre ressurser, og med smart teknologi som effektiviserer driftsprosesser og reduserer energiforbruket sikrer vi at «Life is On» for Norge og resten av verden. Vi kombinerer innovativ teknologi, sanntidsovervåking, programvare og tjenester i integrerte løsninger for bygg, bolig, datasentre, infrastruktur og industri. Vi jobber for å utnytte mulighetene som ligger i et åpent, globalt og nyskapende samfunn som bygger på vår meningsfulle prestasjonskultur med hovedvekt på «inclusive» og «empowered».

www.se.com/no

Følg oss på sosiale medier:
På Twitter
Facebook
LinkedIn
YouTube

Pressekontakt

Jonas Normann

Jonas Normann

Pressekontakt VP Marketing & Operation +47 93421687