Gå videre til innhold
Argus Protect - FG-godkjent, montasjevennlig komfyrvakt med innovativ sensorteknologi

Pressemelding -

Argus Protect - FG-godkjent, montasjevennlig komfyrvakt med innovativ sensorteknologi

Schneider Electrics nye Argus Protect komfyrvakt er med innovativ sensorteknologi blitt enda sikrere og har FG-godkjenning (FG-810) etter standarden NEK EN50615. Det kan gi mulighet for sikkerhetsrabatt på forsikringspremien.

Siden 2010 har det i henhold til NEK400 vært krav om fastmontert komfyrvakt i alle nye elektriske anlegg for å redusere brannfare knyttet til platetoppen. Strømmen skal for eksempel brytes ved fare for tørrkoking. I 2014 ble kravet til komfyrvakter skjerpet i henhold til standarden NEK EN 50615.

Bedre sikkerhet
Argus Protect komfyrvakt består av en sensor og en bryterenhet. Komfyrvakten tilfredsstiller kravene til anlegg som er prosjektert etter NEK400 2014 og øker sikkerheten i både nye og eksisterende anlegg. FG-godkjenning innebærer at den er testet av uavhengig tredjeparts testlaboratorium, og kan gi rett til rabatt på forsikringspremien hos noen forsikringsselskaper.

Bedre nøyaktighet - ny design
Argus Protect komfyrvakt overvåker varmeutviklingen på platetoppen med en sensor som plasseres 50-80 centimeter over platetoppen på veggen under ventilatoren. Alternativt kan en taksensor monteres i taket på en høyde fra 220 til 290 centimeter, med en vinkling på 45 grader i forhold til bakre del av platetoppen. Taksensor-løsningen er estetisk, krever ingen rengjøring og er mer nøyaktig fordi sensoren reagerer kun når ingen er til stede ved komfyren.

Montasjevennlig
Argus Protect-bryterenheten installeres på veggen bak komfyren og er lavtbyggende for å unngå konflikter med kjøkkeninnredningen. Sensor og bryterenhet er ferdig paret fra fabrikk, og løsningen er derfor rask å montere.

Se produktet i vår e-katalog

Se brosjyre i PDF

Forsikringsselskapenes godkjenningsnevnd

For ytterligere informasjon:
Daniel da Silva, Marketing managerf, tlf. +47 – 982 55 050

daniel.dasilva@schneider-electric.com

Bildetekst: Nytt design på taksensor

Emner

Kategorier


Schneider Electric – Life Is On

Schneider Electric er den globale lederen innen energihåndtering og automatisering og hadde i 2014 en omsetning på 25 milliarder euro. Våre 170 000 medarbeidere betjener kunder i over 100 land. Vi hjelper dem å håndtere energi og prosesser på en sikker, pålitelig, effektiv og bærekraftig måte. Fra den enkleste bryteren til komplekse operative systemer skal vår teknologi, programvare og servicetjenester forbedre måten kundene våre styrer og automatiserer virksomhetene sine på. Vår nettilkoblede teknologi preger industrien, forandrer byer og beriker liv.
I Schneider Electric kaller vi det Life Is On.

www.schneider-electric.com/no.

Følg oss på sosiale medier:
På Twitter: @energieffektiv
På Facebook
På LinkedIn
Google+
På YouTube
På SE TV
Schneider Electric-blogg

Kontakter

Jonas Normann

Jonas Normann

Pressekontakt VP Marketing & Operation +47 93421687