Gå videre til innhold
AREVA og Schneider Electric inngår samarbeidsavtale om energilagring

Pressemelding -

AREVA og Schneider Electric inngår samarbeidsavtale om energilagring

AREVA og Schneider Electric har inngått en strategisk samarbeidsavtale for å utvikle løsninger innen energihåndtering og -lagring basert på hydrogen brenselcelle-teknologi.

Sammen skal de to partnerne utforme og foreslå energilagringsløsninger som garanterer pålitelighet i strømnettet for isolerte områder og områder der tilgang til strøm er begrenset.

AREVA leverer Greenergy Box™, en energilagringsløsning laget av elektrolysrør og brenselceller. Denne brukes til å lagre hydrogen og oksygen fra vannelektrolyse i perioder med lavt energibehov, for å produsere elektrisitet i perioder med stort forbruk. Denne teknologien har vært i drift siden 2011. Greenergy Box™ er i dag koblet til et 560 kW fotoelektrisk solkraftverk på demonstrasjonsplattformen, MYRTE, på Korsika, og vil snart også bli koblet til 35 kW solcellepaneler med toppeffekt, som er installert i La Croix Valmer (Sør-Frankrike).

Optimalisert nettverkstilkobling
Schneider Electric leverer integrerte løsninger som fokuserer på å gjøre energien sikker, pålitelig, effektiv, produktiv og grønn. Avtalen med AREVA betyr at Schneider Electric vil oppnå nettparitet for fornybar energi samtidig som den sørger for regelmessig og optimalisert nettverkstilkobling.

- Denne avtalen vil skape et solid kommersielt partnerskap for implementering av en innovativ løsning innen energilagring. AREVA vil dra nytte av den internasjonale posisjonen til Schneider Electric og selskapets ledende rolle innen smarte nett, energi & infrastruktur, industri, næringsbygg og boliger, sier Frédéric Abbal, konserndirektør for Energy Business i Schneider Electric.

- Avtalen betyr at AREVA og Schneider Electric kan slå sammen sin kompetanse, sin erfaring og sine resultater innen energihåndtering og lagring. Det vil også plassere begge selskapene som ledende aktører i et lovende marked, uttaler Louis-François Durret, CEO for fornybar energi i AREVA.

- Avtalen vil gi oss nye muligheter til å integrere fremtidens energilagringsløsninger også i Norge. Vi vil i sterkere grad kunne være med på å påvirke fremtidig nettstruktur, i forsyningsnettet. Dette vil være en viktig løsning i forbindelse med innføringen av AMS, og i reguleringen av alternative, fornybare, energikilder tilknyttet forsyningsnettet, sier Per Gjerløw, salgsdirektør for Energi og AMS i Schneider Electric Norge.

Emner

Kategorier


Schneider Electric: Make the Most of Your Energy

Som global spesialist på energistyring med kontorer i mer enn 100 land, er
Schneider Electric en verdensledende leverandør av integrerte løsninger innen
flere markedssegmenter: energi og infrastruktur, prosessindustri,
byggautomasjon, sikkerhet, datasentre/nettverk og boligbygg. I enkelte av disse
er Schneider Electric markedsleder. Fokusert på å gjøre forvaltningen av energi
sikker, pålitelig og effektiv, oppnådde selskapets 150 000+ medarbeidere
en omsetning på 24 milliarder euro i 2013 gjennom en proaktiv forpliktelse til
å hjelpe individer og organisasjoner til å få mest mulig ut av sin energi:
”Make the most of your energy”. www.schneider-electric.com/no 

Kontakter

Jonas Normann

Jonas Normann

Pressekontakt VP Marketing & Operation +47 93421687